Şanghay için Çin Vizesi

Türk vatandaşları Şanghay’a da, diğer bir çok ülkeye olduğu gibi, serbestçe giremiyorlar maalesef.. (Gerçi bildiğim kadarıyla Çin her ülkeye vize uyguluyor) Sadece yeşil veya kırmızı pasaportunuz varsa Çin’e vizesiz giriş yapabiliyorsunuz.. Yeşil pasaport ile 90 30 gün kalış hakkınız oluyor.. Kırmızı pasaport ile ilgili uygulamayı bilemiyorum ama o da benzerdir diye tahmin ediyorum.. Onun dışında lacivert pasaporta sahip çoğunluktansanız öncelikle Çin vizesi başvurusunda bulunmanız gerekiyor..

Çin vizesinin güzel tarafı, meşhur Schengen vizesine kıyasla daha sorunsuz çıkan ve daha az belge isteyen bir vize olması.. Mesela, ilk vize başvurunuz bile olsa, hiçbir zaman (istisnalar olabilir ama bana denk gelmedi) konsolosluğa mülakata çağrılmıyorsunuz.. Veya, turistik vize alacaksanız, şirketinizle ilgili bilmem kaç tane belge (vergi levhası, faaliyet belgesi, vs.) hazırlamanız gerekmiyor.. Tek yapmanız gereken, Çin Konsolosluğu’nun resmi olarak aracı kıldığı vize şirketlerinden birine gitmek, hazırladığınız belgeleri ve vize ücretini kendilerine teslim etmek ve bir sonraki hafta pasaportunuzu içinde vizeyle geri almak..

Çin Vizesi

Ben şahsen ilk iki vizemde Ligarba Turizm’i kullanmıştım aracı şirket olarak.. Herhangi bir sorun yaşamadan vizelerim çıktı.. İlk vizem ticari, ikincisi turistikti.. Yani iki tür vize için de Ligarba’yı önerebilirim 🙂 Belgeleri hazırlarken kafanıza bir şey takılırsa telefonla destek alabiliyorsunuz, belgeleri teslim ettiğinizde ise zaten kontrolünü yapıp eksik gedik varsa size söylüyorlar..

Bu arada Çin’e gelmişken Hong Kong’a da gidip gezmek/alışveriş yapmak gibi bir niyetiniz varsa, bunu aracı şirkete söyleyip, vize başvurunuzu çift girişli yapmanız gerekiyor.. Eğer tek girişli vize alıp da Çin’den Hong Kong’a geçerseniz, bir daha Çin’e geri dönemezsiniz.. Söylemedi demeyin 🙂

Vize için gerekli belgelerden de kısaca bahsedip yazımı noktalayayım.. En popüler iki vizeden bahsedeceğim, ticari ve turistik.. (Gerekli belgelerin listesini Ligarba Turizm’in internet sitesinden aldım ) Bu iki vizeden herhangi birini alabilmek için, dolduracağınız başvuru formunun yanısıra aşağıdaki belgelere de ihtiyacınız olacak:

Yazının devamı için tıklayın…